Ukemeny for uke 5

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 5

Tenk! Denne uken går vi over i februar! Herlighet! Dagene har blitt så mye lysere den siste uken, ja jeg fikk litt vårstemning her på fredag. Og for meg som lengter etter nettopp våren, blir jeg så lykkelig av lengre dager og det faktum at det er skikkelig lyst på dagen!

Nok om lyset – nå til maten! Hvor mye tid bruker du på å tenke på mat i løpet av en dag eller en uke? Å planlegge hva du skal lage til middag, eller hvilken kake du skal bake neste gang det er kaketid? Jeg bruker sikkert litt mer tid enn gjennomstnittet på akkurat det, men når jeg ser hvor mye det å spise god mat, gleder folk, tror jeg at det å tenke på, og å planlegge både ukemeny og annen matlaging, er en skikkelig bra ting!

Denne ukens ukemeny er lagt opp sånn at du ikke skal få noen rester hvis du lager alle middagene. Menyen lagde jeg første gang i fjor, og jeg synes at den er så bra at den veldig godt tåler å bli gjentatt igjen!

Ønsker deg en strålende fin uke! Og husk: Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 29. januar – Tomat- og gulrotsuppe med pasta

Tomatsuppe er bestandig populært å servere til middag. Det er kjapt å lage, sunt å spise og alle i familien blir fornøyde når det serveres. Og da er det i grunn ganske så greit. I dagens suppe får tomatene følge av gulrot, som er med på å gi en ekstra god sødme til suppen.

 

Tirsdag 30. januar – Fiskeform med laks og potet

Jeg vet at mange av dere ønsker å ha noen gode og lettvinte fiskeoppskrifter til aktive hverdager, på lager. Gode og enkle fiskemiddager som passer for hele familien.

Denne middagen lager du i én og samme ildfaste form. Jeg koker potetskivene litt i forkant før jeg har dem i formen, sånn at alt skal gå litt fortere.

 

Onsdg 31. januar – Kjøttboller med ris og salat i én panne

Hjemme hos oss er vi skikkelig glade i kjøttboller og jeg synes det er perfekt å servere både på vanlige ukedager og i helgen. Det å lage sine egne kjøttboller er egentlig en riktig så rask sak. Ha en liten bolle med lunkent vann stående klar til du skal rulle ut bollene, for utrullingen går mye kjappere og bedre når håndflatene er litt fuktige.

 

Torsdag 1. februar – Fiskepinner med pommes frites og rømmedressing

En av barns store fiskefavoritter er fiskefingre! Knasende, sprøstekt på utsiden og saftig på innsiden.

Jeg tenker at det er greit at fiskepinnene inneholder så mye fisk som mulig og det er veldig lett å få til når du lager dem selv!

 

Fredag 2. februar – Italiensk grønnsakssuppe med pølser

Får du lyst til å kaste deg over maten når du ser bildene av denne grønnsaksgryten med pølser og parmesan? Det får iallfall jeg!

Jeg elsker smakene, fargene og lukten! Og jeg elsker det faktum at jeg lager denne herligheten på en halvtime!

 

Lørdag 3. februar – Stekt kylling med ris- og tomatsalat

Dette er hva jeg kaller en skikkelig all rounder! Stekt, eller som her, grillet kyllingfileter servert med en smakfull og enkel rissalat med fullkornsris, tomater og spinat. Passer akkurat like godt å servere på en tirsdag som en lørdagskveld, spør du meg!

 

Søndag 4. februar – Svinefilet med grønnsaksgrateng

Jeg vet at veldig mange av dere elsker gratenger! Fiskegratenger og grønnsaksgratenger er bestandig skikkelig populært når jeg legger ut her på bloggen. Og det er jo ikke så rart, for det er jo supergodt også! Og så er det veldig kjekt å lage dersom man har noen rester liggende.

 

Ukens kake – Mammas sjokoladelangpanne

Denne langpannesjokoladekaka spiste jeg sikkert ved enhver festlig anledning i hele barndommen. Mamma begynte å lage denne lenge før jeg ble født, og ble, etter hva jeg kan huske, servert hos oss i alle bursdager til jeg flytta hjemmefra. Nesten iallfall.

 

Ukens gjærbakst – Grovbrød uten elting

Godt hjemmebakt brød! Bestandig poppis!

 

En god uke til deg!

4 kommentarer til “Ukemeny for uke 5”

    • Notert, Kine!
      Alle oppskriftene her på bloggen, hvor jeg bruker kjøttdeig, kan veldig enkelt og greit byttes ut med karbonadedeig. 🙂

  1. Hei
    Vil bare takke for alle de gode oppskriftene du deler. Jeg har også to av kokebøkene dine og de blir flittig brukt. I kveld får jeg besøk av min datter som er vegetarianer så da skal jeg prøve meg på Grønnsagslasagne.
    Hilsen Janne

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon