Ukemeny for uke 28

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 28

Jeg elsker sommer! Fargene, smakene, luktene og lydene. Det faktum at vi tar en prat med naboen over hekken og at vi kjenner lukten fra grillen til en eller annen i gata. Herlig!

Jeg håper du har fine sommerdager, samme hvor du nå befinner deg! Ønsker deg en strålende fin uke, og husk: Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 9. juli – Pasta med chorizo og hermetiske tomater

Nam! Hvordan hadde vel familielivet vært uten pasta? Det tror jeg at jeg enkelt og greit kan konkludere med at hadde vært særdeles kjedelig og stressende. Pasta er redningen – og da mener jeg redningen på en særdeles bra måte – mange dager i uken. Det er så uendelig mange gode ting man kan lage med pasta som base! Det er kjapt å lage og jeg har det bestandig liggende i kjøkkenskapet.

 

Tirsdag 10. juli – Asparges- og brokkolisuppe

I dag er det en herlig grønn asparges- og brokkolisuppe. Jeg elsker både smaken og fargen!

 

Onsdag 11. juli – Grillet kylling med ris- og tomatsalat

Dette er hva jeg kaller en skikkelig all rounder! Stekt, eller som her, grillet kyllingfileter servert med en smakfull og enkel rissalat med fullkornsris, tomater og spinat. Passer akkurat like godt å servere på en onsdag som en lørdagskveld, spør du meg!

 

Torsdag 12. juli – Stekt ørret med fennikel, squash og råstekte poteter

Det er faktisk lite som gleder mitt matlagingshjerte mer enn når jeg kan servere en enkel og kjapp hverdagsmiddag som er skikkelig sunn og som hele familien elsker! Dette er en sånn middag!

 

Fredag 13. juli  – Grillede lammekoteletter med råstekte grønnsaker og pesto

Dette er sommermat med stor S! Så utrolig herlige farger! Blir glad bare jeg ser på! Heldigvis smaker det akkurat like smashing som det ser ut.

 

Lørdag 14. juli – Tomatpai

Jeg simpelthen elsker en god pai og det vet jeg at det er mange av dere som gjør også! For meg er pai perfekt å servere når det kommer besøk eller når bare vi hjemme skal kose oss. En av fordelene med å servere pai, er at du blir ferdig med all ryddingen og oppvasken før maten kommer på bordet, så da kan du sitte og skravle akkurat så mye som du vil med gjestene! Det liker iallfall jeg.

 

Søndag 15. juli –  Baconsurret svinefilet med pastasalat

Det blir ekstra god smak av svinefileten når den blir surret av bacon før den stekes gyllenbrun og fin! Det blir skikkelig god smak det!

 

Ukens dessert – Fritert banan med is og honning

Jeg husker fremdeles følelsen av altoppslukende lykke da vi kjørte til Kina-restauranten på Steinkjer og jeg fikk kjøpe fritert banan til dessert! Å hvilken lykke! Her er vi definitivt tilbake til det gladet 80-tallet! Så hvorfor ikke ta med oss 80-tallet en tur opp til i dag!

 

Ukens gjærbakst – De beste blåbærbollene

Ja, de er skikkelig klinete å lage, men du så gode de er å spise! Disse blåbærbollene er luftige som en godværssky samtidig som de er fulle av deilig smør og norske skogsblåbær. Jeg simpelthen elsker dem og det tror jeg du kommer til å gjøre også!

En riktig god uke til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Utvikling og Hosting av Sircon