Ukemeny for uke 29

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 29

Ny uke allerede, folkens! Utrolig hvor fort disse sommerukene går! Vi får satse på å spise god mat den uken som kommer også! Synes du ikke det høres ut som en god ide? Jeg stemmer for fargerik og smakfull mat! Følger du denne ukemenyen, vil naboene dine garantert få mye godlukt bort til seg, for her er det mye god mat å finne.

Jeg ønsker dere en god uke, og som alltid; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 16. juli – Yoghurtmarinerte kyllingspyd

Ikke vet jeg om det var inderne som fant opp å marinere kjøtt i yoghurt, men det er iallfall veldig vanlig i det indiske kjøkkenet å gjøre nettopp det. Yoghurtmarinaden gjør at kjøttet blir mørt og at kryddersmakene kommer inn i kjøttet. Du kan også bruke surmelk på samme måte.

 

Tirsdag 17. juli – Grillet makrell

Du vet det er sommer når du kan fiske opp din egen makrell fra sjøen eller plukke med deg fine og fete makreller fra fiskedisken. Fersk makrell er virkelig en sesongvare, og jeg er så glad i sesongmat. For det første er den typiske sesongmaten ekstra god akkurat når den er i sesong, og så er det så lenge siden vi da har spist den, at vi gjerne spiser den mange ganger etterhverandre – og det uten å bli lei. Jeg tenker dessuten at sesongmaten hjelper oss i å se at maten har en naturlig syklus.

 

Onsdag 18. juli – Vietnamesiske vårruller

Vietnamesiske vårruller, eller ferske vårruller, om du vil, er supergodt! Du kan vel i bunn og grunn fylle dem med veldig mye forskjellig, både av søte ting – sånn at det blir litt dessertaktig – og salte, som jeg bruker her!

 

Torsdag 19. juli – Spinatpai med fetaost

Plutselig fant jeg ut at jeg ikke hadde denne oppskriften liggende ute på bloggen! Så det måtte jeg rette på! Dette er nemlig en stor familiefavoritt her hjemme!

 

Fredag 20. juli – Kjapp og veldig god tacosuppe

Jeg elsker en god tacosuppe! Så enkelt og greit er det! Og det er jeg jammen ikke alene om. Og det er jo kanskje ikke så rart. Vi er jo tross alt det landet i verden – sett bort fra Mexico – som spiser mest taco.

 

Lørdag 21. juli – Saftige grillspyd med laks og torsk

Er du glad i fisk, kommer du til å elske disse fiskespydene. De er superkjappe å lage og rett og slett veldig gode. Jeg er særdeles svak for grllspyd i alle mulige varianter, nettopp fordi de er så kjappe både å lage og å grille. Og med kort grilltid, passer det også bra å lage på travle hverdager.

 

Søndag 22. juli – Blomkål- og linsesuppe

I siste nummer av BBC Goodfood var det en oppskrift på blomkål- og linsesuppe som så så god ut at jeg bare måtte prøve den selv også. Den var så god at jeg måtte lage en versjon å legge ut her på bloggen også. Jeg har lagt til noen flere ingredienser i suppen, men kjernen med blomkål, røde linser, fennikelfrø og curry paste er der.

 

Ukens kake – Kjapp sjokoladeis med nøtter – uten ismaskin

Det som er så utrolig kjekt når du har en god grunnoppskrift, er at den kan varieres både framover, bakover og sidelengs. Nå tar jeg ikke så veldig mange steg sidelengs fra grunnoppskriften når jeg lager denne sjokoladeisen med nøtter, men definitivt langt nok til at det blir en helt annen is enn denne kjempegode vaniljeisen.

 

Ukens gjærbakst – Rabarbarasnurrer med vaniljekrem

Kombinasjonen av syrlig rabarbra og søt vaniljekrem og gjærbakst er superdupergod! Jeg spiste noen tilsvarende snurrer da vi var i Gøteborg i helgen og de var så gode at jeg måtte rett hjem å bake dem selv.

En riktig god uke til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Utvikling og Hosting av Sircon