Ukemeny for uke 51

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 51

God førjulstid, folkens! Håper du tar deg tid til å nyte disse adventsdagene selv om de sikkert kan være ganske så hektiske også. Jeg prøver etter beste evne å puste med magen og å finne meg noen pustehull hvor beina blir plassert på bordet (elsker å sitte med beina på bordet!), en stor kopp med rykende te og noen julekaker som kan nytes! Herlig!

Siste innspurt før jul krever noen gode middager også. Kjappe og enkle nå disse hverdagene, tenker jeg er en god plan. Så blir det lutefisk til søndag – vi spiser bestandig lutefisk på lille julaften. Gleder meg allerede!

Ønsker deg en riktig så god uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 17. desember – Tomatsuppe med grønnsaker og pasta

Herlig start på uken med denne tomat- og grønnsakssuppen.

 

Tirsdag 18. desember – Quesadillas med kylling og ost

Vi kjører på med skikkelig feel good-middag denne tirsdagen. Mengdene i oppskriften er beregnet for kveldsmat eller snacks, så øk mengdene så mye som du trenger for å mette deg selv og de du eventuelt skal lage middag til!

 

Onsdag 19. desember – Arvefisken

Dere er altså noen utrolig fine lesere! Så mange av dere har sendt meg meldinger om at dere tar arvefisken til brytet på samme måte som arvekyllingen! Tusen takk!

Jeg tenker at denne fungerer like fint på en onsdag som en lørdag!

 

Torsdag 20. desember – Pølsegryte i én kasserolle – one pot middag

Alt i ett! Herlig enkelt, kjapt og godt! Det kan vi like.

 

Fredag 21. desember – Taco med hjemmelaget tacokrydder

Siste fredagstacoen før jul!

 

Lørdag 22. desember – Tante Torhilds kyllingform

Tantes kyllingmiddag bruker bestandig å slå an hos både store og små. Jeg tilsetter gjerne litt mer sambal oelek enn det som står i oppskriften, men der må du nesten bare smake deg litt fram for å finne din sterkhetsgrad.

 

Søndag 23. desember – Lutefisk med ertestuing, bacon og lefser

Det er mange ulike tradisjoner på hva man spiser sammen med lutefisken. Jeg har bestandig ertestuing, massevis av bacon, potet og gulrot som jeg ruller inn i lefser. Elsker det!

 

Ukens dessert – Riskrem med den beste røde sausen

Dette er den beste røde sausen jeg vet til riskremen! Husk at du kan koke både grøten og å lage sausen en til to dager før julaften. Så er det bare å piske kremen og blande det sammen på den store dagen.

 

Ukens gjærbakst – Hjemmelagde croissanter

Jeg bruker bestandig å bake croissanter til jul! Får bestandig klage på at jeg baker for få, for disse er altså så gode at de forsvinner nesten før jeg får sukk for meg!

 

En god uke til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon