Ukemeny for uke 49

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 49

Hei kjære dere! Jeg håper dere har hatt en fin start på advent! Jeg trodde jo at det var første søndag i advent forrige søndag, så her har julestjernene allerede hengt oppe i en uke! He he he!

Ut fra besøkstallene på bloggen kan jeg se at mange iallfall har begynt med planleggingen av julebaksten. Om dere faktisk har begynt med bakingen, vet jeg ikke, men jeg antar det! Jeg har laget en helt haug med  små suksesskaker og fylt opp fryseren med! Og i morgen – mandag – skal jeg lage kokosmakroner på livesendingen min, så her er det bare å følge med på Facebook kl 15:00. Har du ikke mulighet til å se livesendingen da, ligger filmen på Facebooksidene mine, så du kan jo se den akkurat når du vil 🙂

Det blir kjedelig å bare spise julekaker helt fram til jul, så her kommer det noen forslag til middager som dere kan lage den kommende uken.

En riktig god uke til deg! Og husk: Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 4. desember – Grønnsaksgryte

Jeg elsker virkelig fargerik mat! Spesielt når landskapet rundt meg er i vinterdvale, er det ekstra deilig å både se på og å spise mat med masse farger.

 

Tirsdag 4. desember – Pasta med kylling og tomater

Kombinasjonen pasta – i en eller annen form – og kylling kommer virkelig aldri til å gå av moten her i huset. Det er superkjapt å lage og smaker skikkelig godt! En klar familiefavoritt med andre ord.

Her tar jeg en hurtigmarinering av kyllingkjøttet før jeg steker det.

 

Onsdag 4. desember – Fiskepinner med pommes frites og rømmedressing

En av barns store fiskefavoritter er fiskepinner! Knasende, sprøstekt på utsiden og saftig på innsiden.

Jeg tenker at det er greit at fiskepinnene inneholder så mye fisk som mulig og det er veldig lett å få til når du lager dem selv!

 

Torsdag 5. desember – Wok med svinefilet og kokosmelk

Det tar litt tid å gjøre klar alle ingrediensene til en wok, men når alt du skal bruke først er kuttet og kappet, går det veldig kapt med selve wokingen. Og woking er, etter min mening, en perfekt hverdagssyssel når du vil ha god middag på kort tid!

 

Fredag 6. desember – Kyllingsnitsel med salviesmør

Dette er god mat, folkens! Saftige, panerte kyllingfileter med massevis av salvie sammen med sprøstekte potetbåter! Det er så godt! Skikkelig enkelt å lage er det også!

 

Lørdag 7. desember – Lasagne i gryte

Å servere lasagne i gryteform er helt genialt! Her snakker vi comfort food opphøyd i (minst) andre potens. Det er skikkelig enkelt å lage og, her hjemme blir det iallfall skikkelig godt mottatt, så da antar jeg at det faller i smak andre steder også.

 

Søndag 8. desember – God, gammeldags fiskegrateng

Å, fiskegrateng er skikkelig godt! Lag gjerne dobbel porsjon når du først holder på, så har dere middag i morgen også.

 

Ukens julekake – Hvite kakemenn

For meg er kailla og kjærringa, som jeg sier på trøndersk, det jeg aller mest forbinder med jul og kaker. Mamma lagde alltid minst dobbel porsjon, og fylte et 20-liters spann til randen. Vi ungene og pappa ble satt i sving med konditorfarge og fyrstikker. Alle kjeksene skulle dekoreres med øyne, munn, knapper og skjørt eller bukse.

 

Ukens gjærbakst – Julebrød med rosiner

Nystekt julebrød med rosiner i, og smør og brunost på toppen! Herlig, herlig!

Det er noe med denne gjærbaksten som virkelig aldri kan bli feil – spør du meg. Får du først dreisen på å bake gjærbakst, blir du hektet. Og det blir som regel dem rundt deg også.

 

En god uke til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon