Ukemeny for uke 5

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 5

Tenk! Denne uken går vi over i februar! Herlighet! Dagene har blitt så mye lysere den siste uken, ja jeg fikk litt vårstemning her på fredag. Og for meg som lengter etter nettopp våren, blir jeg så lykkelig av lengre dager og det faktum at det er skikkelig lyst på dagen!

Nok om lyset – nå til maten! Hvor mye tid bruker du på å tenke på mat i løpet av en dag eller en uke? Å planlegge hva du skal lage til middag, eller hvilken kake du skal bake neste gang det er kaketid? Jeg bruker sikkert litt mer tid enn gjennomstnittet på akkurat det, men når jeg ser hvor mye det å spise god mat, gleder folk, tror jeg at det å tenke på, og å planlegge både ukemeny og annen matlaging, er en skikkelig bra ting!

Ønsker deg en strålende fin uke! Og husk: Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 27. januar – Blomkål- og linsesuppe

Etter min mening er supper fantastisk god mat! Det er lett å få gode smaker, veldig lett å lage den stappet av sunne saker og de kan også enkelt gjøres både kjappe og billige. Love it!

 

Tirsdag 28. januar – Langpannemiddag med grønnsaker og pølser

Det er jo utrolig mange supergode middager som kan lages i én og samme gryte eller langpanne! Og jeg vet at veldig mange av dere elsker disse middagene også. De er perfekte å lage alle disse hverdagene hvor tiden til kokkelering er liten. Og de er helt strålende å lage de dagene man har lyst på god mat – helt uavhengig av hvor mye tid man egentlig har til å lage mat.

 

Onsdag 29. januar – Fiskeform med laks og torsk

Lettvinte og gode fiskemiddager vet jeg er skikkelig populært her på bloggen! Og denne fiskeformen passer veldig godt inn i den kategorien. Det er ikke veldig mange minuttene du bruker på å gjøre klar ingrediensene til verken formen eller potetstappen som jeg serverer til.

 

Torsdag 30. januar – Kinesisk wok med herlig saus (sponset innlegg)

Dette må være en av de kjappeste og enkleste wokene å lage! Skikkelig god er den også! Det er bare noen få ingredienser og du freser den, bokstavlig talt, sammen på neon få minutter.

 

Fredag 31. januar – Supergod kylling tikka masala

Dette er god mat, folkens! La deg ikke skremme av den forholdsvis lange innholdsfortegnelse til denne indiske kyllinggryten. Det aller meste er krydderier du får tak i hos din lokale dagligvarebutikk. Den malte korianderen kan for noen by på problemer med å skaffe. Lag gryten for det! Den er supergod med eller uten alle krydderene!

 

Lørdag 1. februar – Saftig laks innbakt i butterdeig

Det blir straks litt ekstra feststemning over laksefiletene når de blir pakket pent inn i butterdeig sammen med andre gode smaker. Her kjører jeg på med litt asiatiske smaker, østerssaus, chilipaste og fiskesaus. Har du ikke det tilgjengelig, gir du bare fiskesykkene et ekstra dryss med salt og noen omganger med pepperkverna, samt en spiseskje eller to med creme fraiche.

 

Søndag 2. februar – Vårruller med kjøttdeig, risnudler og masse grønnsaker

Sjekk ut disse vårrullene!

Vi har en stor forkjærlighet for vårruller hjemme hos oss så jeg blir bestandig superpopulær når det serveres til middag. Jeg bruker bestandig å lage dobbel porsjon og fryser ned halvparten før jeg friterer dem. Da er det bare å ta dem opp og enten fritere eller pensle på litt olje og steke i stekeovnen en dag når tiden er litt mer knapp.

 

Ukens kake – Sjokoladekake i langpanne

Sjokoladelanpannekaker bruker bestandig å være en sikker vinner når det er mange som skal serveres med noe søtt!

 

Ukens gjærbakst – Eltefritt tomatbrød

Det er bestandig spennende å skjære den første skiva av et brød som du har fylt opp med et fyll. Hvordan har det fordelt seg og ble det som jeg hadde tenkt?

Dette ble iallfall skikkelig fint og godt!

 

En god uke til deg!

2 kommentarer til “Ukemeny for uke 5”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon