Ukemeny for uke 8

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 8

Denne uka tror jeg rett og slett vi gjør til en skikkelig festuke! Mange av dere har vinterferie denne uka, så da blir dagene kanskje litt mer laidback og på tirsdag blir jeg 50 år! Så hipp hurra for meg da!

Om du synes det er fest over middagsforslagene, er jo opp til deg å avgjøre, men jeg gleder meg iallfall til mange av disse middagene! Og, ikke minst, til ostekaken! Så god!

Ønsker deg en riktig så god uke, og husk; Nyt livet og nyt maten!

Mandag 17. februar – Torsk med wokede grønnsaker og kjapp persillesaus

Bruker du en ferdig kuttet wokblanding, som jeg gjør her, når du lager denne middagen, bruker du akkurat så lang tid på å lage den som det tar å koke risen!

Persillesausen er superkjapp å lage og den passer kjempegodt til de andre smakene.

 

Tirsdag 18. februar – Deilig, friterte vårruller

Jeg vet det er tirsdag og at jeg vanligvis har litt kjappere middager på planen på  tirsdager, men i dag blir jeg 50 år, så da velger jeg fra øverste hylle og ønsker meg disse supersprøe og gode vårrullene til middag!

 

Onsdag 19. februar – Spagetti med hvitløk og squash

I Italia spiser de pasta dag ut og dag inn. Sjelden lar de en anledning til å spise èn eller annen form for pasta gå fra seg. Og de spiser det til det meste. Jeg gjør mer enn gjerne en liten italiener av meg når det kommer til middag, for jeg elsker alle former for pasta!

 

Torsdag 20. februar – Laksemiddagen som hele familien elsker!

Ja, det er helt sant! Jeg har fått så mange tilbakemeldinger fra dere lesere om at overskriften på denne middagen stemmer helt på en plett!

 

Fredag 21. februar – Supergod grønnsaksgrateng med kylling til 

Å lage en grønnsaksgrateng er en genial måte å bruke opp grønnsaksrester på, så føl deg helt fri til å bruke andre mengder og sorter enn jeg gjør i denne gratengen!

Skikkelig godt sammen med saftige kyllingfileter!

 

Lørdag 22. februar – Kjøttgryte med grov stappe

Denne gryten er super å gjøre klar på morgenen eller formiddagen og så la den stå i stekeovnen på svak varme i mange timer mens du for eksempel er ute på skitur! Hvilken lykke å komme hjem til ferdig middag!

 

Søndag 23. februar – Skinkestek med kjempegode grønnsaker

Denne middagen kan vi trygt plassere i kategorien «Deilig søndagsmiddag!»

Skinkestek med rotgrønnsaker er barndommens søndagsmiddag de luxe. Saftig kjøtt og fantastisk smakfulle grønnsaker som har fått vært med i gryten sammen med kjøttet hele tiden.

 

Ukens kake – Tinas ostekake

Elsker å arve oppskrifter! Denne fikk jeg for kjempemange år siden av min kjære svigerinne, Tina!

 

Ukens gjærbakst – De beste hytterundstykkene

Heldigvis trenger man ikke å være på hytta for å verken lage eller spise disse rundstykkene 😉 Men jeg har kalt dem det, fordi de er eltefrie sånn at du ikke trenger noen kjøkkenmaskin for å lage dem. Jeg bruker derfor bestandig å lage disse når vi er på hytta!

God uke til deg!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon