Ukemeny uke 24

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny uke 24

Er du klar for en ny uke? Det er jeg! De siste to ukene har vært litt spesielle hos oss, så nå gleder jeg meg til å komme tilbake i fast gjenge med livesending på Facebooksiden min mandag kl 15 (legg det inn i kalenderen!), med matlaging og baking og det som matblogglivet bruker å bestå av!

Vil du se litt mer av hvordan matblogglivet er, er det veldig hyggelig om du vil følge meg på Snapchat (der heter jeg frutimian) eller Instagram Stories (der heter jeg Fru Timian)!

Som vanlig kommer jeg med forslag på litt av hvert til middag den kommende uken. Forhåpendligvis noe som du har skikkelig lyst til å lage også! Jeg håper du får en strålende fin uke og husk: Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 12. juni – Omelett med pasta og ost

Start uken med å ta et lite raid i kjøleskapet for å sjekke ut hva som finnes der – både av restemat og grønnsaker og andre råvarer som holder på å gå ut på dato! Kanskje kan du bruke opp mange av dem i en omelett? I denne versjonen får jeg brukt opp både kokt pasta og tørre osteskorper.

 

Tirsdag 13. juni – Pasta med pesto og to sorter pølse

Jeg er særdeles svak for hverdagsmiddager pakket full av smak og som er både kjappe og enkle å lage. Hverdagene for de fleste av oss er jo sånn at vi ikke har masser av tid til å lage middagen. Innimellom føler jeg at det kreves et forrykende tempo for å rekke å lage middagen etter at jeg kommer hjem fra jobb og før vi løper videre.

 

Onsdag 14. juni – Deilig potetsalat med masse godt

Er ikke dette en morsom potetsalat? Alle de ulike ingrediensene er pent plassert i hver sin bunke på serveringsfatet, så kan alle plukke og mikse som de vil!

Her er det både ost, valnøtter, tomater, vårløk, sprøstekt bacon og poteter, selvfølgelig.

 

Torsdag 15. juni – Fransk fiskesuppe

Det finnes sikkert like mange oppskrifter på bouillabaisse som det finnes fiskere og fiskekoner i Frankrike, for dette var tradisjonelt fiskemiddagen som ble laget av restene fiskeren hadde igjen når så mye som mulig av dagens fangst var solgt. Bruk derfor denne oppskriften som en veiledning, og ikke som en fasit 😉

 

Fredag 16. juni – Baconsurret kylling fylt med mozzarella

Dette er skikkelig snaddermat, folkens! Bruker å bli skikkelig godt mottatt når det blir servert!

 

Lørdag 17. juni – Lammekoteletter med couscous og yoghurtdressing

Smakskombinasjonene i denne middagen er skikkelig snasne, spør du meg! Jeg simpelthen elsker dem!

 

Søndag 18. juni – Makrell med indisk vri

Nå begynner makrellen å komme i butikken! Nygrillet makrell er definitivt smaken av sommer! Her har den fått følge av gode indiske smaker.

 

Ukens kake – Smuldrepai med blåbær

Jeg orker ikke å vente til det blir blåbærsesong, så jeg tar med meg en pakke frosne blåbær fra frysedisken i butikken!

Denne oppskriften er også kjempefin å bruke til rabarbra!

 

Ukens gjærbakst – Langpannebrød med potet

Dette er en kjempegod deig å jobbe med og brødene passer perfekt å spise både akkurat som de er, sammen med en suppe eller gryte eller med godt pålegg i.

 

En riktig god uke til deg!

2 kommentarer til “Ukemeny uke 24”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon