Ukemeny for uke 9

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 9

Straks klart for en ny uke, folkens! Vinterferien er over for mange og jeg kan meddele at her i Rakkestad er dagene nå over 4 timer lengre enn de var ved vintersolverv. Det er så herlig!

Vi får satse på litt god mat denne uken også, synes du ikke det? En god start da er å gå gjennom kjøleskapet og tørrvareskap for å se hva du har liggende, hva som holder på å gå ut på dato og hva som bør brukes opp i løpet av de kommende dagene. Husk at de fleste oppskriftene du får under her kan tilpasses ganske mye, sånn at du lettere kan få brukt opp det du måtte ha tilgjengelig.

Ønsker deg en riktig så fin uke og husk; Nyt livet og nyt maten!

Hver torsdag kl 20 har jeg nå livesending på Facebook. Du kan se mine tidligere filmer her!

 

Mandag 26. februar – Lettvint og veldig god fiskesuppe

Fiskesuppe er én av de populære og stadig tilbakevendende hverdagsmiddagene hjemme hos oss. Det er så lettvint å lage, det er godt og jeg kan bruke av de grønnsakene som ligger i kjøleskapet. Det er dessuten strålende bra å bruke opp eventuelle fiskerester som ligger i fryseren i en fiskesuppe.

 

Tirsdag 27. februar – Pasta alfredo med blomkålsaus

Saftige kyllingbiter i en herlig saus. Vanligvis lages pasta alfredosausen av fløte, smør og revet ost, men her får du en versjon hvor det er kokt, most blomkål som danner basen. Fremdeles massevis av god smak, men med mye mindre fett.

 

Onsdag 28. februar – Pølser med potetstappe

Hjemmelaget potetstappe er bestandig superpopulært å servere hjemme hos oss! Og sammen med noen gode pølser, blir det jo ekstra godt!

 

Torsdag 1. mars – Kjapp kikertsuppe

Det er litt italiensk svung over dagens suppe! Love it!

 

Fredag 2. mars – Hawaii-burger

Dette var min store burgerkjærlighet på 80-tallet! Det var dårlig med fersk ananas å få kjøpt i Trøndelag på den tiden, så vi greide oss med hermetisk. Men, det blir ekstra godt når det kommer en fersk ananasskive på toppen av den saftige burgeren!

 

Lørdag 3- mars – Sushisalat

Veldig godt! Og en superenkel måte å lage sushi til mange på!

 

Søndag 4. mars – Fritert kylling med pommes frites

Dette må jo være den ultimate snackesematen! Og en ting må jeg si: denne hjemmelagde versjonen er tusen ganger bedre enn KFC sin!

 

Ukens kake – Stekt ostekake med blåbærsaus

Det er en sann nytelse å spise denne ostekaken! God bunn, et herlig tykt lag med stekt ostekake og en mørkeblå blåbærsaus på toppen! Herlige saker!

 

Ukens gjærbakst – Hjemmelagde wienerbrød

Når du setter tennene i et lunkent, nystekt wienerbrød, kommer du garantert til å være enig med meg i at smaken var verdt hvert eneste kjevletak!

Dette er bare så utrolig godt!

God uke til deg!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon