Ukemeny for uke 33

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 33

Det er en aldri så liten nyhet i ukemenyen denne uken! Ukemenyen min bruker hver uke å bestå av to fiskemiddager, én vegetarmiddag, samt én middag hver av kylling, svin og storfe. Og så har jeg fordelt den siste middagen på én av kategoriene. Nå viser statistikkene at fler og fler av oss kjøtt- og fiskespisere velger å spise flere vegetariske middager, så fra denne uken, vil det (stort sett)  bestandig være to vegetariske middagsforslag i ukemenyen i tillegg til to med fisk. Det betyr at både kylling, svin og storfe nødvendigvis ikke bestandig er med i forslagene mine for den kommende uken. Jeg håper dere liker forandringen.

Hjemme hos oss spiser vi kanskje tre vegetarmiddager i uken i tillegg til rundt to fiskemiddager. Mannen min, Øystein – som jo tar bildene her på bloggen – har vært vegetarianer i mange år og jeg har aldri sett på det som et problem å lage middager for hele familien for det. Jeg ser imidlertid at jeg godt kan øke antallet vegetarmiddager som jeg har her på bloggen. Veldig mange av vegetarmiddagene jeg smeller sammen hjemme, har ikke funnet veien hit til bloggen. Skal prøve å få gjort noe med det denne høsten.

Det skal fremdeles være masse gode middager med kjøtt her på bloggen, altså. Som med veldig mye annet her i livet, tenker jeg at ting funker godt med en lett blanding av det meste. Skriv gjerne kommentarer under hvis du har noen meninger om temate.

Ønsker deg en strålende fin uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 12. august – Fiskeform med laks og torsk

Det blir en god start på uken med denne fiskeformen.

 

Tirsdag 13. august – Kjøttboller og tomatsaus i langpanne

Gode kjøttboller i tomatsaus er bestandig en slager å servere!

 

Onsdag 14. august – Italiensk minestrone med basilikumpesto

Med norske grønnsaker i sesong og italiens pesto for hånd, ligger forholdene til rette for en knall onsdagsmiddag!

 

Torsdag 15. august – Pasta Alfredo med blomkålsaus

Det er gjort en liten vri fra originalen på denne oppskriften og erstattet fløten som vanligvis er i sausen med blomkål. Blir skikkelig god!

 

Fredag 16. august – Kjempegod kylling tikka masala

Denne er en familiklassiker hos oss. Masse gode smaker og enkel å lage.

 

Lørdag 17. august – Aspargesterte

Jeg digger det når mat ser kjempelekker ut, smaker som en drøm og er lekende lett å lage!

 

Søndag 18. august – Poke (sponset link)

Poke, pokebolle eller poke bowl er rå, marinert fisk i en bolle sammen med ris og grønnsaker. Skikkelig fresht og godt! Enkelt å lage er det også.

 

Ukens kake – Saftige blåbærmuffins

Du kan bruke både amerikanske blåbær og norske skogsblåbær til disse muffinsene. De blir garantert gode og saftige samme hva.

 

Ukens gjærbakst – Polarbrød

Gjør klart for skolestart med en stor bunke hjemmelagde polarbrød!

 

En strålende fin uke til deg!

9 kommentarer til “Ukemeny for uke 33”

 1. Hei fru T!!
  Jeg har nettopp blitt vegetarianer,saa jeg hilser forandringen velkommen!!
  Det er 38% en-personshusholdnger i Norge og veldig mange paa to!! Saa please husk det naar du lager menyer!!
  Takk for fin blog!
  Mona

  • Hei Mona! Så hyggelig at du liker endringene. Jeg vet at det er veldig mange en-personshusholdninger i Norge, men jeg vil nok ikke endre på at de fleste matoppskriftene mine fremdeles vil være beregnet for 4 personer. Det er så mange ulike situasjoner, både med hvordan folk bor, allergier og sykdommer at jeg dessverre ikke greier å ta hensyn til alt. Men, på de blogginnleggene som jeg nå spesielt retter inn mot studenter, skriver jeg også litt om hvordan de kan oppbevare maten, fryse og bruke i matpakker etc., som jo er gode tips for alle.
   Lykke til med veggistilværelsen!

 2. Nå ble jeg glad. Masse gode oppskrifter rett i boksen min hver uke. Prøver å bruke mest fisk og vegetar – derfor passer de nye ukeforslagene meg kjempebra. Jeg har ett problem og det er at jeg er alene, men prøver å halvere mest mulig , men enda er det mye. Har du et godt forslag.

  • Hei Aslaug. Så hyggelig at du liker endringene! Se svaret jeg gir til Mona, rett under her, så er det svar til deg også. Jeg beklager at jeg ikke greier å møte alles behov.

 3. Takk for ditt svar fru T!
  Det er 2,16 personer i gjennomsnitt i ALLE norske privathusholdninger tilsammen!Det er ikke snakk om minoriteter som allergier osv.! Det kommer nok en tid hvor dette gaar opp for de fleste!
  Mona

  • Jeg vet at dette er sammensatt, Mona og at definitivt ikke alle husstander i Norge består av 4 personer. Og selv de som består av 4 personer vil jo veære veldig forskjellige ut i fra hvor gamle ungene er. Det er stor forskjell på matinntaket hos en 4 åring og en på 18 år, for eksempel. Min erfaring er også at selv om det egentlig er 4 personer i huholdningen, vil antallet som skal spise variere veldig fra dag til dag, for noen ganger kan det være 4 ekstra unger som skal sitte rundt middagsbordet.
   For de fleste middagsoppskriftene er det ganske enkelt å regne seg opp og ned i størrelsen på porsjonene som må lages for å tilpasse seg det antallet som skal spise. 🙂

 4. Hei! Jeg har nylig blitt vegetarianer, men har kjøttspisere i familien. Siden du sa mannen din har vært vegetarianer i flere år, lurer jeg på om dere har noen tips til hva vegetarianeren spiser når de andre spiser kjøtt.
  Det hadde vært fint å høre om dere har noen funnet noen gode løsninger!

  • Hei Mina!
   Ofte så spiser mannen min alt det andre som er til middag, unntatt fisken eller kjøttet. Da lager jeg bare mer tilbehør. Noen ganger steker jeg kanskje noen veggiskaker å serverer til middagen, eller jeg freser linser, bønner eller noe å serverer til. Og når jeg f.eks lager lasagne og gryter, bruker jeg å lage to ulike samtidig, hvor den ene er med kjøtt og den andre bare med grønnsaker. Og noen ganger så må han bare finne på noe selv. Ha ha ha! Men i det hele, ser jeg på det som ganske så problemfritt og smidig å ha 3 kjøtt- og fiskespisere i familien og 1 vegetarianer. Lykke til!

 5. Takk for svar! Å varme opp bønner/linser var en god idé, og jeg kan tenke meg at man kan tilsette diverse krydder eller grønnsaker også. Jeg gleder meg også til å bli inspirert videre av vegetaroppskriftene dine framover!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon