Ukemeny for uke 51

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 51

Gurimalla, folkens! Nå er det jammen meg snart jul! Jeg har kost meg masse hittil i adventstiden og satser på å fortsette i samme spor. Håper at du også har tid til å kose deg med julelukter og -smaker.

Det blir en liten smak av jul i ukens meny. På lørdag foreslår jeg en knallgod ribberull til middag! Servert med like gode poteter og en hjemmelaget aioli. Det kan jeg bare kalle smashing godt og en perfekt måte å spise ribbe på før julaften!

Smashing godt tillater jeg meg å si at panettonen min også er. Den tar sin tid å lage, men om du vil ha et herlig luksusbrød med julesmaker å servere til julens frokoster eller brunsjer, da må du gjerne sjekke ut oppskriften.

Husk at du finner massevis av oppskrifter på julekaker og julemat på bloggen også!

Ønsker deg en strålende fin uke! Og husk: Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 16. desember – Pastasalat med tomater og ricotta (inneholder reklame for eget krydder)

Jeg kommer ALDRI til å bli lei av pastasalat! Det kan lages i så uendelig mange varianter, er kjapt å lag og er skikkelig godt! Her bruker jeg mitt eget Urtesalt med ramsløk, men du kan veldig gjerne lage pastasalaten selv om du ikke har den krydderblandingen stående på kjøkkenbenken.

 

Tirsdag 17. desember – Quesadilla med kylling og ost

Har du tacolefser liggende igjen fra fredagstacoen? Da er de helt perfekte å bruke når du lager quesadillas. Og skulle du ha andre middagsrester liggende i kjøleskapet også, er det veldig mye som passer varmet opp i en tortillalefse, gratinert med ost på toppen!

 

Onsdag 18. desember – Stekt ørret med sennepsmarinade, gode grønnsaker og potetstappe

Dette er, etter min oppfatning, en perfekt hverdagsmiddag! Enkelt å lage, sunt og masse gode smaker!

 

Torsdag 19. desember – Fiskepinner med pommes frites og remulade

Hjemmelagde fiskepinner er supergodt og du lager dem på ganske så kort tid.

 

Fredag 20. desember – Kyllingsuppe med nudler

Jeg messer til stadighet om hvor trivelig det er å invitere venner og familie over på mat, gjerne midt i uka, helt upretensiøst. I samme åndedrett bruker jeg da også å si at det er bedre med venner rundt bordet enn støvfrie kjøkkenkroker, hvis nå det skulle settes opp mot hverandre. Kunststykket her er å ikke ta munnen for full. Å ikke legge lista så høyt når du inviterer at det er mer åk enn glede rett før gjestene kommer.

Denne kyllingsuppen er kjapp å lage til både få og mange, og den smaker helt supert!

 

Lørdag 21. desember – Ribberull med nydelige poteter og aioli

Det er bestandig én av årets høydepunkt når dette står på middagsmenyen!

 

Søndag 22. desember – Lettvint grønnsaksterte med ost

Jeg er supersvak for mat som dette! Gode smaker og særdeles lettlaget er bestandig en god kombinasjon. Du kan lage det til middag alene, eller som følge til en god suppe.

 

Ukens julekaker – Gule bomber

Ja, de er akkurat så gode som de ser ut som 😉 Ha ha ha! Disse er kjempefine å fryse ned og de tiner igjen på noen få strakser. Vil du heller lage de litt mer klassiske gule bombene – eller små suksesstertene – finner du oppskriften på dem her!

 

Ukens gjærbakst – Panettone, italiensk julebrød

Å herlige land! Panettone i mitt hjerte, sier jeg bare! Her snakker vi om et skikkelig luksusbrød med store mengder egg og smør og en søt og sprø topping av mandler og nøtter.  Brødet har sitt utspring i Milano og det blir tradisjonelt spist rundt jul og nyttår.

En god uke til deg!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon