Ukemeny for uke 35

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 35

Nå har vi endelig kommet til storhetstiden for de norske grønnsakene! Nesten hver dag nå kommer det nye ferske, sprø og herlige grønnsaker fra norske produsernter i butikkene, så nå er det bare om å gjøre å bruke mest mulig av dem!

Blomkål, brokkoli, kål, poteter, gulrøtter, pastinakk og sellerirot, løk, hvitløk og purre! Ja, du skjønner tegninga! Mine to beste råd akkurat er å kose seg mest mulig med disse grønnsakene og å sjekke at det står at de er produsert i Norge. Jeg synes iallfall at det er viktig å kjøpe norskt når det norske er i sesong

Det er mye grønnsaker med i ukemenyen denne uken også. Håper du finner mye som frister!

Ønsker deg en strålende fin uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 24. august – Brokkolisuppe med brødkrutonger

De tørre brødrestene fra helgen blir kjapt til knallgode brødkrutonger som passer perfekt å servere til denne brokkolisuppen!

En god start på uken!

 

Tirsdag 25. august – Fiskekaker og nudler

Fiskekaker med en asiatisk vri, synes jeg er skikkelig godt! Her serverer jeg dem sammen med masse gode grønnsaker og nudler. Nam!

 

Onsdag 26. august – Spagetti og kjøttsaus

En av de virkelig store traverne  hjemme på kjøkkenet! Det er bestandig en slager å servere spagetti og god kjøttsaus til middag!

 

Torsdag 27. august – Vegetargryte med rotgrønnsaker og linser

Du trenger definitivt ikke være vegetarianer for å spise denne veggisgryten. Den er alt for god for at det bare er vegetarianerne som skal få kose seg med den!

 

Fredag 28. august – Svinekoteletter med soppsaus og potetstappe

Dette er skikkelig snadder, folkens! Saftige svinekoteletter med en herlig potetstappe og kantarell- og sjampinjongsaus!

Elsker denne sausen! Den er knallgod! Her bruker jeg en blanding av kantareller og sjampinjong, men du kan gjerne bruke bare den ene, eller du kan bruke andre soppsorter om du har det tilgjengelig.

 

Lørdag 29. august – Kylling i panne med tomater og estragon

Langpannemat er etter min smak helt topp å servere i nærmest hvilken som helst anledning – fra enkel hverdagsmat en tirsdag i januar til festmat en lørdag i august. Det geniale med langpanneretter er at de nærmest lager seg selv.

 

Søndag 30. august – Stekt ørret med dillpotet og rødbetpesto

Jeg er helt sikker på at vi blir glade og får ekstra med positiv energi når vi lager og spiser mat med fiske, skarpe farger.  Se på de fantastiske fargene på denne retten! Dette er en symfoni av vakre røde toner.

 

Ukens kake – Opp ned-plommekake

Dette er en veldig enkel og takknemlig kake å bake, og det er perfekt å bruke de norske plommene nå når de er i sesong, i den. Du kan også bruke eple- eller pærebåter i den.

 

Ukens gjærbakst – Langpannebrød med potet

Jeg vet at mange av dere elsker langpannebrød i ulike versjoner. Langpannebrødet mitt med havregryn har vært en av de mest populære oppskriftene på bloggen i flere år. Denne eltefrie focacciaen er også skikkelig poppis.

Dette langpannerundstykkebrødet med revet potet inni og noen deilige små saltflak drysset på toppen, er skikkelig saftig og godt!

 

En fin uke til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon