Ukemeny for uke 14

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 14

Når det uvanlige begynner å bli vanlig. Det er så merkelige tider at det er nesten umulig å ta alt innover seg. Det er hjemmekontor, hjemmeskole, usikkert arbeidsliv og et håp om å holde hodet over vann som preger dagene for mange av oss nå.

Mitt ønske med bloggen er å være med på å støtte opp under en viss normalitet. Mange av oss får jo mer tid hjemme i eget hus for tiden med de mulighetene til å lage god mat som følger av bedre tid. Kanskje ungene har tid og lyst til å hjelpe til litt mer også? Vi får prøve å se mulighetene til hyggelige stunder sammen!

Her kommer iallfall mitt forslag til gode middager for den kommende uken! Og husk at maten smaker ekstra godt når man rydder bordet, tenner lys og fjerner mobiltelefonene.

Ønsker deg en riktig god uke! Jeg bruker bestandig å avslutte denne teksten med følgende setning: Nyt livet og nyt maten! Det føles på en måte litt upassende å skrive det nå, samtidig som det kanskje er mer passende enn noen gang. Jeg ønsker dere iallfall alle sammen en riktig god uke!

 

Mandag 30. mars – Fiskepinner med pommes frites og remulade

Hjemmelagde fiskepinner er supergodt! Her får de følge av like hjemmelaget – og enkel – pommes frites og remulade. En sikker familiefavoritt!

 

Tirsdag 31. mars – Vårlig risotto med asparges

Herlig lysegrønne og vårlige farger i denne risottoen!

 

Onsdag 1. april – Kyllingsnitsel med potetstappe og fennikelsalat

Her er det så masse gode smaker samlet sammen på et fat, folkens! Griljerte og krydrede  kyllingfileter som jeg sprøsteker i olje og smør, servert sammen med potetstappe og fennikelsalat. Nam!

 

Torsdag 2. april – Kjøttdeiggryte

Med en pakke kjøttdeig i hus er du aldri langt unna en god hverdagsmiddag. Her blander jeg inn både gulrot og bønner og får en gryterett som hele familien liker.

 

Fredag 3. april – Indisk gryte med linser og blomkål

Det er så gode smaker i denne indiske blomkålgryten! Vet det er mange av dere som elsker denne!

 

Lørdag 4. april – Terteskjell med fisk og reker i hvit saus

Denne klassikeren er en stor favoritt hos mange!

 

Søndag 5. april – Palmesøndag – Urtefylt lammelår med ovnsbakte potetskiver og brun saus

Vi kjører igang hjemmepåske med dette herlige urtefylte lammelåret!

 

Ukens kake – Påskekake

Oppskriften til denne melfrie sjokoladekaken fant jeg hos Nigella for mange år siden! Den er fremdeles akkurat like populær!

 

Ukens gjærbakst – Brioche!

Påskebakst betyr for meg blant annet brioche! Det er en loffdeig med massevis av egg og smør i seg – og den smaker aldeles fantastisk!

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon