Ukemeny for uke 25

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 25

Sommermat, sommersol og sommerferie! Ikke sikkert at alt er tilstede nå uka som kommer, men at det er sommer, det er iallfall sikkert!

Derfor er det masse deilig sommermat å finne i ukemenyen også! Gode smaker og herlige farger. Akkurat som vi liker det på sommeren!

Ønsker deg en strålende fin uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 21. juni – NYPOETER MED SPEKESKINKE

Jeg tror vi spiste dette til middag 4 dager i uke, sommeren igjennom hele barndommen 😉 Og til dessert var det SURMELK MED KAVRING! Fremdeles like godt i dag!

 

Tirsdag 22. juni – GRILLET ØRRET MED NYPOTETER OG DILLSAUS

Små ørreter passer godt å grille. Her griller jeg hver enkelt i en fiskegrillrist, men du kan også legge dem på et dobbelt lag med aluminiumsfolie! Det går akkurat like bra!

 

Onsdag 23. juni – RØMMEGRØT

Sankthansaften + rømmegrøt = perfekt!

 

 

Torsdag 24. juni – OST- OG SKINKESALAT MED SMILENDE EGG OG RAMSLØKPESTO (det er reklame for egne produkter inne i oppskriften)

Å! Jeg elsker en god salat! Aller helst en som har både sprø og myke elementer i seg. Og som byr på flere lag med smak!

Noen ganger vil jeg ha en salat som bare er frisk i smaken og lett i konsistensen – gjerne som tilbehør til annen mat – og andre ganger er det salater som også har en god proteinkilde eller to, som gjelder. Sånn som dagens salat!

 

Fredag 25. juni – SAFTIGE BIFFSPYD MED KÅLSTUING OG GRILLEDE TOMATER

Kålstuing er – etter min mening – en stor høydare å spise når den norske sommerkålen er i butikken! Perfekt å servere til disse grillspydene.

 

Lørdag 26. juni – SPINATPAI MED FETAOST

Å som jeg elsker denne spinatpaien med fetaost! Den er SÅ GOD! Her hjemme er den bestandig en stor vinner å sette på bordet!

 

Søndag 27. juni – URTEBAKT ØRRET OG POTETER MED DILLPESTO

Å, jeg blir så glad av mat som dette! Masse lekre farger, kjempegode smaker og supersaftig fisk! Og så er det en skikkelig enkel middag å lage! Bedre enn det kan det jo ikke bli!

 

Ukens dessert – GRILLEDE NEKTARINER MED YOGHURTKREM

Sola skinner, jeg er i  et like strålende humør som den forannevnte og jeg kjøpte akkurat en kurv med nektariner på butikken! Hva bedre å gjøre da enn å fyre opp grillen, legge på nektarinene og lage en aldeles fabelaktig dessert!

 

Ukens gjærbakst – URTEBRØD MED MOZZARELLA

Av alle gode ting jeg liker her i livet, er nystekt gjærbakst virkelig noe av det aller beste jeg vet! Jeg elsker selve bakeprosessen, lukten som sprer seg i huset når den stekes og, ikke minst, å prøvesmake den første biten så snart baksten er kald nok til at jeg kan håndtere den.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon