Ukemeny for uke 17

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 17

Fortsatt god påske, folkens! Håper dere alle har hatt fine påskedager, samme hvor dere har tilbragt dem. Med fremdeles en helligdag igjen, starter vi det som forhåpentligvis også blir en bra uke.

Jeg tenker at mandagen denne uken blir en bra dag for å spise opp restene fra påsken eller for å se hva som finnes i fryseren, dersom restene allerede er oppspist. Det er godt at det innimellom er lenge mellom butikkene er åpne sånn at vi tvinges til å bruke det som allerede finnes i hus. Jeg har iallfall godt av deg.

Håper du liker forlaget til ukemeny som jeg har laget! Ønsker deg en strålende fin uke, og husk: Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 22. april – Wok med risnudler

Jeg er en stor fan av å lage wok når det er tid for restemiddag – og ikke minst når det trengs å gjøre et røsk i kjøleskapet for å bruke opp grønnsaker som begynner å bli litt slappe. Du må gjerne bruke denne oppskriften akkurat som den er, men du må gjerne også bruke den som en inspirasjon ut i fra hva du har liggende.

Og, har du lammekjøtt eller annet ferdigstekt kjøtt liggende i kjøleskapet, er det helt knall å ha i.

 

Tirsdag 23. april – Fiskepinner med pommes frites og remulade

Hjemmelagde fiskepinner er virkelig av en helt annen verden enn de du finner i frysedisken!

 

Onsdag 24. april – Kylling med ratatouille i én form

Dette er en super middag som passer både på en hverdag og i helgen. Her er det stekeovnen som gjør 85% av jobben.

 

Torsdag 25. april – Gratinerte kjøttboller med pasta og tomatsaus

Det er litt sånn middag som både passer å servere på en helt vanlig ukedag – for det tar kortere tid enn du kanskje frykter å lage kjøttboller – og den er også helt perfekt å servere i helgen. Dette er jo skikkelig kosemat!

 

Fredag 26. april – Rosa fisk til middag!

Dette er en stor familiefavoritt – ikke bare hos oss, men hos mange av dere også! Laks eller ørret, og bacon er jo en kjær kombinasjon!

 

Lørdag 27. april – Tapas med stekte kyllingbiter, potetomelett og kikertstuing

Jeg elsker tapas! Og det vet jeg at det er veldig mange flere som gjør også, så her kommer det tre tapasoppskrifter som passer veldig godt sammen. Du kan selvfølgelig også servere dem hver for seg eller som deler av et koldtbord.

 

Søndag 28. april – Vegetarkaker med squash og ost

Disse vegetarkakene er skikkelig gode, og de er også fine å fryse ned, så lag gjerne en stor porsjon når du er igang.

 

Ukens kake – Ostekake med nugatti

Stekte ostekaker kommer langt opp på den uendelig lange listen over gode kaker som finnes! Jeg er rett og slett særdeles svak for stekte ostekaker. Det er noe med denne tunge, kremaktigheten som stekeprosessen gir, som er veldig tiltrekkende.

 

Ukens gjærbakst – Luftig og smakfullt havrebrød

Havre er bra for oss å spise. Det har ingen bakeevne i seg selv, så det trenger hjelp av annet mel for å heve seg luftig. Her bruker jeg både havremel og litt havregryn i brødene og får skikkelig luftige og saftige brød.

En god uke til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon