10 på topp kaker og desserter i 2017

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

10 på topp kaker og desserter i 2017

Dere er jammen meg glad i å lage kaker! Og i å lese om herlige kaker! Det er jeg også, så vi passer tydeligvis godt sammen.

Som selvutnevnt talskvinne for gode kaker man ikke trenger å være konditor for å lage, har jeg store planer om å fortsette å lage deilige kaker også i 2018. Kanskje noen av dem kan klatre rett opp på topplisten for neste år?

Jeg har også laget lister over de ti mest besøkte middagsoppskriftene og de ti mest besøkte gjærbakstoppskriftene i 2017!

1. Suksesskake med fantastisk gul krem

Det skal nok ganske mye til for å skyve denne oppskriften ned fra kaketronen på Fru Timian! Jeg tror det må være en av oppskriften jeg har flest kommentarer på også! Det er et veldig stort engasjement rundt den gule kremen på både denne kaken og på de små suksesskakene, som hoppet rett opp på fjerdeplass på listen!

 

Sånn baker du perfekt sukkerbrød

Jeg er frimodig nok til å ta på meg æren for at noen flere får et luftig og lett sukkerbrød når de skal lage bløtkake. Og det er jo moro!

 

Verdens beste rabarbrapai

Trafikken på denne oppskriften er en klar indikator for når rabarbraen er klar for sin første innhøsting rundt om i landet! Og det er ganske morsomt å se hvordan trafikken flytter seg nordover i landet etterhvert som sommeren kommer. Jeg bruker den samme oppskriften til denne plomme- og bjørnebærpaien også. Og den kan varieres med både epler, pærer og ulike bærtyper.

 

4. Små suksesskaker, gule bomber

Etter litt over en måned på bloggen fyker denne oppskriften opp på fjerdeplass! Og det er jo virkelig ikke noe rart, for disse gule bombene er uendelig gode!

 

5. Så enkelt lager du god gammeldags karamellpudding

Karamellpuddingen min har blitt en skikkelig god traver! Det merkes på trafikken når det er konfirmasjonstid, 17. mai, jul og andre festdager. Da blir det nok laget ganske så mange karamellpuddinger rundt om i landet!

 

6. Kokosmakroner – sprø utenpå og seige inni

Hvem kan vel motstå kokosmakroner? Ikke jeg i hvert fall!

 

7. Saftig krydderkake med sjokoladeglasur

Senest i dag da jeg var i butikken ble jeg kakket på skulderen av en mamma som skulle hjem for å bake denne krydderkaken til to av ungenes bursdagsfeiring i morgen! Og en ting jeg vet med sikkerhet, det er at denne bakes til MANGE andre bursdager også.

 

8. Blåbærpai med smuldretopping

Åh! Denne blåbærpaien er GOD! Oppskriften er ikke min, men det kan du lese alt om inne i blogginnlegget!

 

9. Red velvet cake

Den er riktig så karakteristisk i fargene sine denne knallrøde kaken! Kaken går også under mange andre navn: Red Devil’s Cake, Red Velvet Cake, Waldorf-Astoria Cake og $100 Cake. Eller på norsk; rød fløyelskake,

 

10. Dronning Mauds pudding

På samme måte som red velvet cake har mange navn, strides det om denne desserten heter Dronning Mauds pudding, Dronnings Mauds fromasj, Dronning Mauds dessert eller Haugesunddessert. Det spiller for såvidt ingen rolle, for den har akkurat det samme opphavet og den smaker akkurat like godt!

 

En knallsterk utfordrer for neste år – og denne oppskriften kom på bloggen så sent som 8. desember i år – er disse knallgode karamellene! (annonselink) Jeg har fått tilsendt SÅ mange bilder og tilbakemeldinger fra dere med de herligste karamellene!

Ønsker deg et godt kakeår også i 2018!

2 kommentarer til “10 på topp kaker og desserter i 2017”

  1. I daghar jeg laget Arvekyllingen 😄 helt fantastisk 🎉 jeg har sånn delvis fulgt denne matbloggen og det er første gang jeg lager noe fra oppskriftene og nå er jeg veldig begeistret så det blir ikke siste gang 🎉🎉🎉🎉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon