Ukemeny for uke 4

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 4

Hei, dere! Etter noen inspirerende og spennende dager i Berlin, der det for tiden arrangeres Grüne Woche – en kjempestor matmesse. Jeg var så heldig å få være med i Landbruksminister Jon Georg Dale sin næringsdelegasjon, hvor vi diskuterte hvordan Norge som matnasjon skal være i fremtiden. Jeg kommer med et blogginnlegg i løpet av uken med flere bilder fra turen, så følg med.

Vi får satse på å spise noen gode middager den kommende uken også, ikke sant? Sterkt inspirert av de all den gode norske maten vi både har spist og snakket om på Berlin-turen, slår jeg et slag for norske rotgrønnsaker, skrei og reker denne uken! Nå er skreien og rekene på sitt aller beste, så her er det bare å kjøre på!

Ønsker deg en strålende fin uke! Og husk: Nyt livet og nyt maten!

PS! Følger du meg på Snapchat eller Instagram Stories får du se mer av hva som skjer bak og rundt bloggen! På tirsdag får jeg blant annet besøk av VG. Da blir det påskestemning i Matverkstedet.

 

Mandag 22. januar – Tomatsuppe med kokte egg

Når det enkle faktisk er det beste 😉 Hjemmelaget tomatsuppe med kokte egg slår aldri feil!

 

Tirsdag 23. januar – Skrei med bacon og tomatsaus

Kombinasjonen torsk – eller skrei som jeg bruker her – og tomatsaus, er veldig, veldig god! Det at jeg bruker skrei, er rett og slett det at skreien er i sesong nå. Skrei er torsk som vokser opp i Barentshavet og som kommer inn til norskekysten for å gyte. Skreisesongen er fra januar til april.

 

Onsdag 24. januar – Kyllingwraps med avokado og rømme

Vi er i wrapsehumør hjemme hos oss for tiden. Det er ganske så typisk at hva som er poppis å lage går i bølgedaler, og nå er vi altså i en wrapsbølge. Er befriende kjapt og enkelt, og veldig godt!

 

Torsdag 25. januar – Saftig kjøttpudding i tomatsaus

Ikke steil nå når jeg skriver kjøttpudding på en helt vanlig torsdag! Saken er nemlig at det er veldig fort gjort å lage denne kjøttpuddingen! Så fort at den også veldig gjerne kan lages på en herlig torsdag!

 

Fredag 26. januar – Pasta med pesto og chorizo

Jeg elsker grønn pesto! Det er sol, sommer og massevis av positiv energi hele året rundt, spør du meg. Noen ganger lager jeg den bare av basilikum – som er originalen – og andre ganger blir basilikumen byttet ut, eller får følge med ruccola eller spinat. I denne oppskriften bruker jeg like mye ruccola som basilikum.

 

Lørdag 27. januar – Ferske vårruller med grønnsaker, kylling og reker (sponset innlegg)

Ferske vårruller er så fresht og godt at det er bare å bli hodestups forelsket med en eneste gang! Jeg tenker at dette er perfekt mat å servere hele våren og sommeren. Hva du har i vårrullene, kan du variere etter eget forgodtbefinnende. I disse har jeg, i tillegg til salat, gulrot- og agurkstrimler, reker og kyllingstrimler med hoisinsaus.

 

Søndag 28. januar – Kjøttsuppe

Pass endelig på å lage stor nok porsjon av kjøttsuppen, så kan du ha lapskaus i morgen!

 

Ukens kake – Gulrotkake med kjeksbunn

Denne gulrotkaken er ganske så annerledes enn den tradisjonelle med kremostglasur på toppen. Den er nok mer i retningen av en amerikansk gresskarpai, som jo også er kjempegodt!

 

Ukens gjærbakst – Pizzasnurrer med kylling

Det går jammen unna på kyllingsnurrfronten for tiden! De er nemlig særdeles populære å finne i matboksen når det er langfriminutt på skolen. Så da bruker jeg å lage en porsjon eller to en ettermiddag jeg har tid, eller kanskje i helgen. Så er det bare å plukke dem ut av fryseren på morgenen, tine dem bitte litt og legge dem i matboksen.

God uke til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon