Ukemeny uke 47
Sola skinner og temperaturen ute skulle vel tilsi at vi, her på Østlandet iallfall, er i begynnelsen av september heller enn midten av november! Herlighet! Jeg skal på julegavehandling med svigerinnen min i morgen! Måtte det vare! Jeg elsker vær som dette!
Jeg var jo i Piemonte uken som var – spiste veldig mye god mat og drakk veldig mye god vin (og spyttet ut veldig mye god vin!) – så jeg har lyst til å dra med meg Italia inn i uken som kommer. Det blir derfor ITALIENSK UKE på ukemenyen denne uken!
Håper du finner massevis som du har lyst til å lage! Ønsker deg en strålende fin uke og husk; Nyt livet og nyt maten!
Mandag 19. november – Spagetti Bolognese
Varianter av spagetti Bolognese er vel kanskje en av de mest spiste middagsrettene også her hjemme i Norge. Enkel, raskt og godt!
Tirsdag 20. november – Minestrone med tomatsaus
Minestrone er italienernes navn på grønnsakssuppe – og de finnes i utallige varianter. I denne bruker jeg hermetiske tomater for å gi både ekstra smak og farge. Vil du at lagingen skal gå ekstra fort, kan du bruke en frossen lapskausblanding som base.
Onsdag 21. november – Pasta med pesto og chorizo
Den italienske maten jeg tror jeg spiser aller, aller mest, er pesto i ulike varianter. Basilikum, grønnkål, ruccola, rødbeter, soltørkede tomater…… Det er utrolig mye som det kan lages god pesto av. Her er klassikeren – basilikumpesto!
Og ja, jeg vet at chorizo er en spansk pølse 😉
Torsdag 22. november – Risotto med blomkål, erter og stekt laks
Jeg simpelthen elsker mat som dette! Det er superenkelt å lage. Består av noen få, gode råvarer som er lett tilgjengelig. Og, det smaker akkurat like godt som det ser ut.
Fredag 23. november – Pizza med tynn bunn og fire oster (annonse)
Elsker denne oppskriften på pizzabunn! Veldig god deig å jobbe med. Tomatsausen kan brukes til veldig mange ulike toppinger, så her er det duket for at alle kan få sin favoritt.
Lørdag 24. november – Baconsurret kylling fylt med mozzarella
Dette er en skikkelig familiefavoritt!
Søndag 25. november – Stekt ørret med dillpotet og rødbetpesto
Dette måltidet er like fargerikt som det er godt!
Mektig, fyldig og veldig god!
Det perfekte tilbehøret til middagen, og til å fylle opp med godt pålegg å spise som en sandwich!
God italiens uke til deg!