Ti på topp gjærbakst i 2021

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ti på topp gjærbakst i 2021

Gjærbaksten har stått sterkt hos dere også i 2021! Iallfall hvis jeg skal bedømme ut fra alle besøkene dere har hatt på oppskriftene med luftig og god gjærbakst.

Loffoppskriften har vært på toppen de siste årene, og det er den fremdeles. Dette er en herlig enkel og lettvint oppskrift, og loffen passer å servere til de fleste anledninger. Så den er det bare å fortsette å bake.

Femminuttersrundstykkene har gjort sitt inntog på ti på topp-listen. Har du prøvd dem ut? De er helt geniale. Rør sammen deigen og sett den i kjøleskapet. Så kan du ta ut så mye deig som du trenger og steke opp!

NR 1 – KJAPP, ENKEL OG KJEMPEGOD LOFF

Om du ikke har all mulig erfaring med gjærbakst, er denne loffen kjempefin å starte med. Denne deigen med vanlig fint hvetemel, er  fin å jobbe med, og det er forholdsvis enkelt å få et skikkelig godt restultat!

NR 2 – SÅNN TINER DU GJÆRBAKST

Gjærbakst er supert å fryse ned. Så da er det også kjekt å tine den igjen på en bra måte.

NR 3 – DEN BESTE FOCACCIAEN

Focacciaoppskriften har krøpet opp noen plasser på listen i år, og det skjønner jeg jo godt for dette er en helt super oppskrift. Og hvem kan vel motstå en god focaccia?

Focaccia er et veldig takknemlig brød å bake, for det krever ikke mye jobb og det er ganske enkelt å få et bra resultat. I teksten til oppskriften kommer jeg med noen tips til hvordan du lykkes for å få den aller beste focacciaen!

NR 4 – FERDIGE RUNDSTYKKER TIL FROKOST

Det er skikkelig luksus å ha nystekte rundstykker til helgefrokostene, og med denne bakemåten, fikser du det lett som en plett – uten å måtte stå opp i otta!

NR 5 – RUNDSTYKKER MED HAVREGRYN OG YOGHURT

Jeg bruker ofte yoghurt i rundstykker for å få en ekstra mykhet og saftighet i det ferdige resultatet.

Her har jeg plassert rundstykkene forholdsvis tett i en ildfast form, sånn at de vokser sammen når de heves og stekes. Du kan også plassere rundstykkene litt lengre fra hverandre på et vanlig stekebrett, om det passer deg bedre. Da kan du redusere steketiden med noen minutter.

NR 6 – FEMMINUTTERSRUNDSTYKKER MED LITT GROVT MEL

Femminuttersdeiger er en helt genial oppfinnelse! Den er ganske så lik ELTEFRI GJÆRBAKST i både stil og smak, men jeg bruker litt mer gjær i femminuttersdeigene (fremdeles ganske så lite) og så oppbevares femminuttersdeigen i kjøleskapet. Og der kan den være i opptil to uker! Så er det bare å ta ut akkurat så mye deig som du trenger for å få nystekt brød eller rundstykker når du har lyst på det!

NR 7 – HJEMMELAGET PIZZADEIG

En god pizzabunn er grunnlaget for den aller beste pizzaen! Og det er nok flere enn jeg som elsker tynne, italienske pizzaer!

NR 8 – SURDEIGSSTARTER

Surdeigsbaksten holder fremdeles stand. Ikke fullt så populær i år som i fjor, men fremdeles med på ti på topp-listen. Hos meg går surdeigsbaksten i rykk og napp, men surdeigsstarteren greier seg i kjøleskapet oppsiktsvekkende lenge selv uten jevnlige matinger.

NR 9 – LANGPANNEBRØD MED HAVREGRYN

Oh la la! Dette brødet har vært med lenge i gamet! Veldig morsomt at det fremdeles er så mange av dere som bruker denne oppskriften.

NR 10 – HVITLØKBRØD

Å jeg elsker disse hvitløkbrødene! Og det vet jeg at det er mange av dere som gjør også, så om du ennå ikke har prøvd deg på dem, er oppfordringen herved gitt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon