Ukemeny for uke 12

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 12

Til tross for at det fremdeles er helt hvitt av snør rundt meg og kuldegradene tilsynelatende ikke vil slippe taket, begynner jeg å få litt vårfølelse! På lørdag satt jeg mange timer i drivhuset. Der ble det nesten 30 (!) grader og jeg måtte kaste ullsokkene! Og ettersom vi nærmer oss påsken med stormskritt, er det jo greit at de første snøklokkene faktisk begynner å titte opp. Så får vi håpe at hestehoven er like bak.

Har du store påskeplaner? Hjemmepåske? Jobbepåske? Fjellpåske eller sydenpåske? Samme hvor den er, må det litt mat til. Her kommer mine forslag til middager og litt annet nå den siste uken før påske og inn i palmehelgen.

Vil du ha flere gode påskemattips, kan du gå inn på forsiden av bloggen, for der har jeg funnet fram mange gode påskeklassikere nå.

Ønsker deg en strålende fin uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 19. mars – Thailandske fiskekaker

Jeg lagde disse fiskekakene første gang lenge før jeg hadde satt mine ben i Thailand. Derfor var det veldig moro da jeg fikk servert nesten identiske fiskekaker da jeg var på tur til Bangkok for noen år siden.

 

Tirsdag 20. mars – Pasta med kylling og tomatsaus

En herlig hverdagsmiddag med massevis av gode smaker som du lager på mindre enn 30 minutter!

 

Onsdag 21. mars – Lettvint grønnsaksterte med ost

Denne terten er så enkel og kjapp å lage at den gjerne kan lages en dag midt i uken! Blir det litt for lite mat med bare denne, kan du gjerne servere denne tomat- og paprikasuppen til!

 

Torsdag 22. mars – Hjemmelagd fiskegrateng

Fiskegrateng bruker å være en skikkelig slager å servere her på hjemmebane! Er det sånn hos deg også? Her har du iallfall en god oppskrift!

 

Fredag 23. mars – Kjøttdeiggryte

Med en pakke kjøttdeig i hus er du aldri langt unna en god hverdagsmiddag. Her blander jeg inn både gulrot og bønner og får en gryterett som hele familien liker.

 

Lørdag 24. mars – Butter chicken og naan med safran (sponset link)

Butter chicken er en knallgod indisk middag med kylling som ligger i en fyldig og smaksrik tomatisert saus. Det finnes sikkert en million ulike utgaver av den tradisjonelle retten. Dette er min variant!

 

Palmesøndag 25. mars – Ertesuppe med salt svineknoke

Dette er skikkelig herlig tradisjonsmat! Suppen krever at du legger både erter og svineknoke i bløt kvelden før, men utenom det, er det ikke mye jobb med å lage denne herligheten!

 

Ukens kake – Påskemuffins

Gulere enn dette kan nesten ikke en glasur bli! Kjappe, enkle og gode sjokolademuffins med glasur av smør, kremost og appelsinjuice.

 

Ukens gjærbakst – Påskeboller i langpanne

Ingen påske uten en porsjon av engelske hot cross buns. Denne varianten lar jeg heve sammen i en liten langpanne, så blir det et superfint brytebrød! Disse er knallgode!

 

En riktig god uke til deg!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon