Ukemeny uke 37

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny uke 37

Denne uken blir det norsk uke her på bloggen! Sterkt inspirert av alle de knallgode norske råvarene som det bugner av i butikkene for tiden, og det faktum at jeg på fredag traff igjen den næringsdelegasjonen som jeg var sammen med i Berlin i januar – du kan lese mer om det her.

I hjemmelekse fra sist hadde vi alle fått en utfordring med å finne ut hva vi ønsker å gjøre for å være med å bygge matnasjonen Norge. Og nå har jeg forpliktet meg til å legge ut en oppskrift basert på en norsk sesongråvare hver eneste tirsdag! Det kjenner jeg at er en ganske stor, men morsom forpliktelse. Jeg kommer nok ikke til å legge ut nye oppskrifter basert på sesongmat her på bloggen hver tirsdag, men på Instagram og Facebook skal du hver tirsdag altså få et godt tips til hva du kan lage med det beste som er i sesong akkurat når jeg legger ut.

Jeg pangstarter altså med en norsk uke! Håper du finner mye som du har lyst til å lage. Ønsker deg en ritkig så fin uke, og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 10. september – Brokkolisuppe med brødkrutonger

Det er genialt å bruke opp tørre brødrester fra helgen til å lage brødkrutonger. Og man trenger absolutt ikke bare å bruke fint brød når man lager brødkrutonger. Jeg synes iallfall det er kjempegodt med skikkelig grovt brød i krutongene også.

Har du en blomkål eller noen gulrøtter liggende i kjøleskapet, kan du gjerne ta med dem i suppen også!

 

Tirsdag 11. september – Sprøstekt sild med potetstappe og revet gulrot

Er du så heldig at du får tak i fersk sild – det er vel tiden for sildehekling nå – er dette en knallgod middag å servere. Og skulle du ikke få tak i sild, kan du steke sei istedenfor. Det blir også skikkelig godt! Du kan bruke samme fremgangsmåte for den også.

 

Onsdag 12. september – Svinekoteletter med soppsaus og potetstappe

Soppsaus er skikkelig smaken av norsk høst! Og sammen med stekte svinekoteletter og litt grov potetstappe, blir det et herlig måltid!

 

Torsdag 13. september – Stekt ørret med fennikel, squash og råstekte poteter

Det er faktisk lite som gleder mitt matlagingshjerte mer enn når jeg kan servere en enkel og kjapp hverdagsmiddag som er skikkelig sunn og som hele familien elsker! Dette er en sånn middag!

Herlig stekt ørret – med skinnet på sånn at det blir sprøstekt – små poteter som er stekt i ovnen med olje og krydder, og et skikkelig snadrete tilbehør av fennikel, squash og fløte. Jeg synes dette smaker skikkelig godt og så er det befriende enkelt og kjapt å lage!

 

Fredag 14. september – Supergod grønnsaksgrateng med stekt kylling til

Denne middagen vet jeg at mange av dere elsker! For jeg bruker bestandig å få masse tilbakemeldinger fra dere når jeg legger ut denne oppskriften på Facebook eller Instagram!

Nå er det så mange gode, norske grønnsaker i butikkene at det er bare å kjøre på med alt hva som frister i denne gratengen.

 

Lørdag 15. september – Lammegryte

Nå er det massevis av deilig, norsk lammekjøtt å få kjøpt i butikkene, og da er det perfekt å lage en herlig lammegryte! Bruk grytekjøtt som du terner opp og la det putre i en kjele sammne med massevis av løk og hvitløk, gulrot og hermetiske tomater. Åh! Det blir så godt!

 

Søndag 16. september – Helstekt kylling med hvitløk og grønnsaker

Jeg har en stor forkjærlighet til mat som nærmest lager seg selv. Litt prepping, kutting og ordning i starten, inn i ovnen og en time senere står det fiks ferdig middag på bordet. Denne middagen er ujålete, fin å se på og hele familien kaster seg over den når den kommer på bordet.

 

Ukens kake – Kvæfjordkake – Verdens beste

Dette er virkelig en av Norges store nasjonalskatter! Kvæfjordkaka, som i tillegg til å ha blitt kåret til Norges nasjonalkake av NRKs Nitimen, har egen venneforening og blir kalt ”Verdens beste”. Du legger jo lista forholdsvis høyt når du kaller kaken din det. Det må kunne sies. Og til alt overmål: den innfrir bestandig! Kombinasjonen av kakebunnen og den luftige marengsen sammen med vaniljekremen er uslåelig.

 

Ukens gjærbakst – Skolebrød

Nam! Skolebrød er så godt! Og når du har en god oppskrift å jobbe med, er det også ganske så enkelt og greit å få skikkelig luftige og fine skolebrød også.

 

En ritkig så god uke til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon