Ukemeny for uke 50

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 50

Vi er straks klare for å gå inn i uke 50 folkens! Fy flate nå er det jammen ikke mange dagene igjen til jula kommer. Jeg har hatt fullt opp med å lansere min egen krydderserie de siste ukene, så jeg har ikke bakt en eneste ting til jul ennå, men jeg satser på at ting skal skje denne uken.

Ettersom det har vært litt travelt de siste dagene, har jeg ikke helt kontroll på hva som finnes i kjøleskapet vårt akkurat nå, så i løpet av dagen i dag har jeg tenkt å ta et aldri så lite dypdykk for å sjekke hva som finnes. Er det grønnsaker som må brukes opp i løpet av de kommende dagene. Kanskje finnes det noe kjøttpålegg eller annet snadder som også har godt av å bli puttet i middagsgryta. Tilpass middagsforslagene ut fra dine eventuelle rester.

Ønsker deg en strålende fin uke, og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 10. desember – Fiskekaker og grønnsaker i langpanne

Bruk hjemmelagde eller ferdigkjøpte fiskekaker og legg i langpannen sammen med grønnsaker. Dette er en fin måte å bruke opp grønnsaksrester du har liggende i kjøleskapet. Dryss litt ost over, og vips så har du en tipp topp mandagsmiddag!

 

Tirsdag 11. desember – Kyllinggryte med poteter og bacon

Dette er en fantastisk gryte! Smaken tilsier egentlig at denne middagen har stått og kost seg på stekeplata i mange timer, men så er det bare en halvtime siden jeg satte i gang med hele middagsprosjektet. Og det er jo nettopp det veldig mange av hverdagene handler om når du kommer deg hjem fra jobb.

 

Onsdag 12. desember – Wok med svinefilet og kokosmelk

Wok er også en fin måte å bruke opp grønnsaksrester på! Bruk de variantene som står i oppskriften, eller tøm kjøleskapet. Her er det fritt frem for mange løsninger.

 

Torsdag 13. desember – Fiskepinner med pommes frites og rømmedressing

En av barns store fiskefavoritter er fiskepinner! Knasende, sprøstekt på utsiden og saftig på innsiden.

Jeg tenker at det er greit at fiskepinnene inneholder så mye fisk som mulig og det er veldig lett å få til når du lager dem selv!

 

Fredag 14. desember – Opp-ned-pai med poteter og ost

Det er bestandig morsomt å bla i gamle oppskrifter. Spesielt når ungene er med på bildet! Tenk at nå har begge disse to vokst forbi moren sin! Dån!

Paien blir skikkelig god den også 🙂

 

Lørdag 15. desember – Saftig lasagne med spinat

Jeg elsker denne lasagnen! Lasagne er bestandig en stor favoritt å servere her hjemme og denne med spinat bruker å bli spist opp fort som bare det.

 

Søndag 16. desember – Kjøttgryte med grov rotstappe

Søndag er en perfekt grytedag! Duftende, smakfull og varmende gryte fulle av herlige smaker og farger. Det blir bestandig god stemning i huset når en gryte får spre godlukt rundt til alle hjørner mens den småputrer i noen timer.

 

Ukens dessert – Creme brulee

Har du begynt å planlegge hvilke desserter du skal servere i løpet av julen? Vi bruker bestandig å spise creme brulee minst en gang i løpet av julen. Har du lyst til å prøvelage, kan du jo bruke denne uken til det.

 

Ukens gjærbakst – Brioche

Dette er et skikkelig luksusbrød! Helt stappet fullt av smør og egg! Og så utrolig luftig, smakfullt og godt. Du må ta deg god tid når du skal bake brioche for deigen trenger mange timer med heving for å få det perfekte resultatet. Men når den får det, kan du bare glede deg til resultatet!

 

En god uke til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon