Ukemeny for uke 19

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 19

Hei, hei! Håper livet er bra og at du har hatt en fin helg og er klar for straks å gå inn i en ny uke. Det er jeg! Elsker mai med alle sine festdager, sitt grønne løv (jeg har heldigvis ikke pollenallergi) og med sitt første snev av sommervarme. Og, ikke minst, starten av en ny sesong med norsk frukt og grønnsaker.

Som vanlig er det en blanding av ulike middager i ukemenyen i tillegg til en oppskrift med gjærbakst og en kakeoppskrift. Håper du finner noe som du har lyst til å lage! Ønsker deg en riktig så fin uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 6. mai – Middagsomelett med tomater og fetaost

Enkelt og godt! Så enkelt som det! Omelett er en herlig middag som er kjapp å lage og som man lett kan endre ingrediensene i dersom man ha rester liggende i kjøleskapet.

 

Tirsdag 7. mai – Hjemmelaget fiskegrateng

Hjemmelaget fiskegrateng er skikkelig godt, og det går fortere å lage enn man egentlig tenker. Jeg elsker dessuten middager som gjør seg ferdige i stekeovnen, for da rekker jeg å rydde kjøkkenbenken og ta den oppvasken som trengs før middagen settes på bordet.

 

Onsdag 8. mai – Wok med kjøttdeig og nøtter

Denne woken bruker å slå an godt hos både store og små!

 

Torsdag 9. mai – Tomat- og mozzarellasalat med avokado og kylling

Herlighet, dette er godt, folkens! Superdigg salat med grillet asparges og kylling, avokado, solmodne tomater og rikelige mengder med mozzarella! NAM!

Og er det ikke grillvær ute, steker du både kyllingen og aspargesen i stekepanna inne på kjøkkenet.

 

Fredag 10. mai – Vårlig risotto med asparges

De første norske aspargesene har kommet i butikkene nå, så om du vil flotte deg skikkelig, tar du med deg en bunt av dem når du skal lage denne risottoen!

 

Lørdag 11. mai – Gresk fest – meze (sponset link)

Dette er en av mine store middagsfavoritter i helgene – om vi er hjemme alene eller om vi har besøk. Jeg elsker sånn småmat hvor man kan sitte og plukke til seg den ene godbiten etter den andre. Meze er grekernes svar på spanjolenes tapas.

 

Søndag 12. mai – Saftig kjøttpudding i tomatsaus

Før jeg lagde min første kjøttpudding trodde jeg at det var skikkelig vanskelige greier. Men det er enkelt som bare det å lage selv, så til alle dere som har til gode å teste det ut: sjekk ut denne oppskriften!

 

Ukens dessert – Sjokoladepudding med vaniljesaus

Mild og god sjokoladepudding servert i ulike porsjonsglass. En super måte å servere desserten på i for eksempel en konfirmasjon.

Du kan gjerne lage sjokoladepuddingen én til to dager før servering, så slipper du unne et av festens stressmomenter.

 

Ukens gjærbakst – Hvetestang med makronfyll

Hvetestang med vaniljekrem og makronfyll er barndommsminner de lux! Og jeg elsker fremdeles disse lange, luftige hvetestengene med både makronfyll og vaniljekrem i. Nam, nam!

En god uke til deg!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon