Ukemeny for uke 44

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 44

Herlighet, folkens! I denne uka går vi over til november! Gosj, denne høsten har bare rast avsted!

Som vanlig blir det litt av hvert å finne i ukemenyen, og jeg håper at du blir fristet til å teste ut noen av oppskriftene. Selv er jeg særdeles svak for både torskemiddagen med chorizo og mandagens pastasalat, og så elsker jeg sjokoladekaken som står nesten nederst!

Husk at mange av oppskriftene lett kan tilpasses ut fra grønnsaker og andre råvarer som du har liggende i kjøleskapet og fryseren, så ta gjerne en gjennomgang av hva du har, før du setter opp handlelisten for uka.

Ønsker deg en strålende fin uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 26. oktober – Pasta med tomater og ricotta (inneholder reklame for eget krydder)

Å! Jeg elsker middager som dette! Den tar maks 20 minutter å lage, fra jeg heller kaldt vann i pastakjelen og til jeg kan sette den ferdige middagen på bordet! Gode smaker er det også, så da er det vel egentlig bare å sette i gang med matlagingen.

 

Tirsdag 27. oktober – Torsk med chorizo, cherrytomater og småpotet

Dette er festmiddag på en helt vanlig tirsdag!

 

Onsdag 28. oktober – Curry med svinefilet og koriander

En god curry er skikkelig godt både sommer og vinter, synes jeg. Er det ordentlig varmt, kjører jeg på med enda litt mer chili, bare for å møte hete med hete. Og er det iskaldt ute, må det jo mye chili til for å holde blodomløpet i gang. Funker som bare det.

 

Torsdag 29. oktober – Marinert kylling med couscous

Ja, det er helt klart mulig å lage veldig god mat uten å bruke mye tid på kjøkkenet!

 

Fredag 30. oktober – Studentlasagne

Du trenger altså ikke å være student for å lage denne lasagnen, men da jeg hørte meg rundt for å finne ut hva dagens studenter liker å spise, ble lasagne skrevet opp. Det er lett å lage en stor porsjon som kan fryses ned. Og porsjonspakkene er fine både varme opp igjen på hybelen og å ta med på skolen og så varme opp i en micro. Er den pakket i porsjonspakker, funker det fint å ta den opp fra fryseren på morgenen og legge rett i matboksen. Genialt, ikke sant?

 

Lørdag 31. oktober – Tomahawk med coleslaw

Vi kjører på med en skikkelig lekkerbisken denne lørdagen! Bruk steketermometer under stekeprosessen, så har du full kontroll på kjernetemperaturen.

 

Søndag 1. november – Fiskesuppe med laks, torsk og reker

Skal du ha reker i en fiskesuppe, er det ganske så lurt å bruke rekeskallene når du koker selve suppen! Det gir ekstra god smak.

 

Ukens kake – Snickerskake med veldig god glasur

Oh la la! Som jeg elsker denne kaken! Så mektig og god – og du vet kombinasjonen av søt sjokolade og salte peanøtter er skummelt god!

 

Ukens gjærbakst – Sukkerboller

Jeg sier bare: YES! Disse sukkerbollene – eller sugar buns – er livsfarlig gode!

 

En god uke til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon