Årets siste ti på topp-liste kommer her! Og det de ti mest leste gjærbakstoppskriftene og -tipsene på bloggen.

Oversikten over de ti mest leste kake- og dessertoppskriftene finner du her!

Og oversikten over de ti mest besøkte middagsoppskriftene finner du her!

Jeg elsker god gjærbakst og det vet jeg at det er veldig mange av dere som gjør også. Det er noe med denne eltingen, ventingen, formingen, stekingen og, ikke minst, den herlige duften som spres ut i huset når du steker gjærbakst, som er nærmest en spektakulær hendelse hver eneste gang. Jeg er så fascinert av det faktum at mel, vann, salt og gjær kan forvandles til de beste og lekreste bakverkene som finnes.

Oppskrift på søt gjærbakst er bestandig en slager å legge ut på bloggen, men det er faktisk loffoppskriften min som troner på toppen. Denne går inn under kategorien enkel og grei – funker bestandig!

 

Kjapp, enkel og kjempegod loff

Denne passer til ALT! 🙂

 

Verdens beste boller

Lista er jo satt når jeg kaller bollene «verdens beste!»

 

Ferdige rundstykker til frokost

Kaldheving natta gjennom er cluet når man vil ha nystekte rundstykker til frokost!

 

Fine rundstykker

Det blir aldri for mange oppskrifter på luftige og fine rundstykker!

 

Sånn tiner du gjærbakst

De aller fleste av oss bruker å fryse ned deler av den gjærbaksten som vi lager, og da er det også kjekt å få noen tips til hvordan man får det beste resultatet når den skal tines igjen.

 

Langpannebrød med havregryn

Nesten hver eneste uke får jeg tilbakemeldinger fra lesere som baker dette langpannebrødet! Og det er akkurat like koselig hver eneste gang.

 

Verdens beste kanelboller

Det er så godt som umulig å motstå nystekte kanelboller!

 

Saftig grovbrød

Dere er skikkelig glade i et realt gorvbrød også. Hemmeligheten for å få en brød som ikke smuler for mye, er å elte deigen godt og lenge!

 

Slik baker du perfekte croissanter

Jeg prøvde å tredoble oppskriften da jeg bakte croissanter til jul i år, men det gikk egentlig ikke så veldig bra. Jeg tror rett og slett at det ble for stor klump med smør som jeg ikke helt greide å kjevle inn i deigen ordentlig. Nå har vi absolutt kost oss med croissanter til frokost hver eneste dag i julen. De ble ikke perfekte, men de ble gode selv om.

 

Den beste focacciaen

Denne eltefrie versjonen av focaccia er supergod!

Har du ikke tid til å vente på at deigen skal stå så lenge, kan du allikevel bruke samme oppskriften. Da øker du gjærmengden til 1 pakke og så elter du deigen godt og lenge – ca. 15 minutter – før du lar den heve.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *