Ukemeny for uke 29

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 29

Det er så fint å se at de norske grønnsakene nå er å finne i butikken! Sommerkålen har jo vært her lenge, hyllene er fulle av struttende blomkål og fersk løk i bunt, og hjemme vokser squashen og agurken i rekordtempo! Jeg elsker denne tiden av året!

Jeg håper du blir fristet til å teste ut middagsforslagene for den kommende uken! Ønsker deg en strålende fin uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

PS! Hvis du har lyst til å lage lørdagsmiddagen med spareribs, er det lurt å høre med den lokale slakteren eller kjøttdisken noen dager i forveien, for det er ikke så ofte det ligger rå, ubehandlede spareribs i kjøttdisken. Du kan også kjøpe frosne, hvis du finner det.

 

Mandag 19. juli – KJÆRLIGHETSSUPPE

Jeg fikk melding her om dagen fra en dame som hadde laget kjærlighetssuppen til alle damene i syforeningen! Alle elsket suppen – og damen som lagde suppen frasa seg alt ansvar for hva som skjedde når alle de andre damene kom hjem til seg selv etterpå! Ha ha ha!

Jeg garanterer at suppen er kjempegod! Resten får være opp til hver enkel! 😉

 

Tirsdag 20. juli – KYLLINGSALAT MED CHORIZO GO BYGGRIS

Jeg bare elsker dressingen som jeg lager til denne salaten! Ja, jeg lager veldig gjerne dobbel porsjon av den og lar den stå i kjøleskapet noen dager, til det kommer en gyllen mulighet til å bruke den i en annen rett også. Det vil si, jeg kan gjerne bare blande den inn med nykokt pasta og revet parmesan! Herlig!

 

Onsdag 21. juli – GRILLET LAKS MED TZATZIKI OG RIS

Denne middagen formelig roper: «Det er sol og sommer, folkens!» Jeg elsker mat som dette på sommeren! Ja, sommermenneske som jeg er, må jeg spise det innimellom på vinteren også, bare for å kjenne på følelsen. Men da, bruker jeg grillpanna og ikke grillen.

 

Torsdag 22. juli – GRILLEDE KOTELETTER MED BROKKOLISALAT

Herlig sommermat som hele familien elsker!

 

Fredag 23. juli – TOMATTERTE

Det er massevis av solmodne tomater, ricottaost og filodeig som utgjør hovedingrediensene i terten, og ettersom jeg bruker ferdig filodeig, er den riktig så kjapp og enkel å lage også. Server terten alene som litt kveldskos til et glass med godt drikke eller server den sammen med litt annen småmat – for eksempel god spekeskinke og noen kjøttboller.

 

Lørdag 24. juli – SPARERIBS MED DEN BESTE GRILLSAUSEN

Jeg ELSKER grillsausen som jeg lager når det står spareribs på menyen! Den er, etter min mening, helt perfekt søt, syrlig, frisk  og sterk i smaken!

 

Søndag 25. juli – GRILLET MAKRELL MED INDISK VRI

Ofte bruker inderne å servere en mild, men smaksrik raita ved siden av den sterke maten. Raita er indias svar på grekernes tzatziki. En yoghurtdressing som lindrer chiliheten. Jeg bruker ikke mye chili i denne retten i indisk forstand, men raitaen passer perfekt for det.

 

Ukens kake – BRINGEBÆRPAI MED SMULDRETOPPING

Denne bringebærpaien synes jeg jammen du skal prøve deg på! Sannsynligheten er nemlig stor for at du kommer til å synes at den er kjempegod! Det synes iallfall jeg.

 

Ukens gjærbakst – PESTOKNUTER I LANGPANNE

Jeg har fått fullstendig dilla på langpannebrød i en eller annen form. Jeg synes det er så stas å sette et helt langpannebrød på bordet, og når de da i tillegg er enkle og greie å lage – og veldig god i smaken, ja da er saken i grunn grei. Her er det bare å bake på!

 

En god uke til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon